Introductie van mijzelf 

Ik ben Gerard Nijland, getrouwd en ik heb twee kinderen. Ik woon al sinds mijn jeugd met veel plezier in Sleen. Ik sport graag, vooral tennis, mountainbiken en spinning. Daarnaast sta ik regelmatig aan de zijlijn bij de sport van mijn kinderen. Zowel actief, of als supporter. 

 Werkzaamheden/opleidingen 

Na de havo ben ik in Groningen gaan studeren. Daar heb ik de opleiding hts-bouwkunde met succes afgerond. Na de hts ben ik als tekenaar\constructeur begonnen bij JK Engineering, dat later overging in IngenieursGroep Emmen. Na 3 jaar daar met veel plezier gewerkt te hebben ben ik begonnen als Senior Toezichthouder bij de gemeente Emmen. Waar mijn werkzaamheden vooral bestond uit het controleren van grote bouwprojecten op brand en constructieve veiligheid. Mijn laatste project als toezichthouder was Wildlands Emmen. Ik werk nu nog steeds voor de gemeente Emmen, maar inmiddels als Seniormedewerker Constructieve veiligheid. Waar ik de nieuwe en afgegeven omgevingsvergunningen toets op constructieve veiligheid. Dit doe ik nu vanaf 2014. 

Tijdens mijn werk bij de gemeente Emmen heb ik diverse opleidingen gevolgd. Waaronder de hti  in Amsterdam, de opleidingen betonconstructeur en staalconstructeur en aan de pao de opleiding grondmechanica en funderingstechniek (CFG-1). Momenteel ben ik bezig met een 3-jarige masteropleiding bij Bouwen met Staal, opleiding constructief ontwerper in Utrecht, ik hoop deze in Juni af te ronden.